Hvad skal du vælge – gasgrill eller kulgrill?

På hvilken grill smager kødet bedst? Hvilken grill er hurtigst? Hvilken grill er nemmest – gas eller kul?

 

Det er faktisk ikke helt ligetil at vælge mellem en gas- eller en kulgrill. Og du kan ikke blot vælge den nemmeste løsning og gå efter prisen. Både kul- og gasgrill kan nemlig fås til meget lave priser, og der er umiddelbart heller ikke den store forskel i, hvilken der er billigst i drift.

 

Der bør heller ikke være forskel i smagen alt efter, om du griller din middag på gasgrill eller kulgrill. Derfor bør det hverken være prisen eller madens smag, der skal afgøre, om du skal vælge gas eller kul. I stedet bør du vælge ud fra andre krav, der kan være til en grill – og hvilke der opfylder dine behov. Skal grillen være hurtig? Være bedst til selv at regulere temperaturen? Eller skal den være nem og hurtig at gøre ren?

 

Gasgrillen vinder prisen for den hurtigste grill

Leder du efter en grill, der tænder op hurtigt, skal du vælge gasgrillen. Du tænder grillen, og den vil typisk være varm på ca. 10 minutter, hvorimod en kulgrill kan tage op til en hel halv time, før kullene er varme.

 

Også gasgrillen er bedst, når det kommer til at regulere temperaturen. Her er varmetilgangen nemlig konstant, og du kan justere temperaturen ved at skrue op og ned, som du gør ved dit komfur. Ved kulgrillen kræver temperaturreguleringen mere øvelse, da den skal justeres ud fra mængden af kul eller briketter.

 

Slip nemt afsted med rengøringen med en kulgrill

Betyder det ikke meget for dig, om grillen tænder hurtigt op, og føler du egentlig, at du har ret godt styr på at justere temperaturen på en kulgrill, og er det i stedet vigtigere, at grillen er nemmere at rengøre, skal du vælge kulgrillen. Med en gasgrill skal du konstant være omhyggelig med at få tømt fedtbakken og tørre bunden af for at hindre eventuel fedtbrand. Men med en kulgrill er det utrolig nemt bare hurtigt at skrabe asken ud af grillen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *