Kaffe på grillen

Sommeren er lige straks på trapperne og det er tid til at starte grillen op og komme i gang med grillsæsonen, vi kender alle de traditionelle pølser og bøffer på grillen, men har du nogensinde tænkt på at inddrage kaffe i din grillning, det kan være som marinade til kødet eller i din dessert. Vi giver dig her forslag til hvordan at du kan inddrage kaffe som tema næste gang du skal grille.

Kaffe som marinade

Kunne du godt tænke dig at udfordre dig selv lidt og gerne vil servere noget som dine gæster aldrig har prøvet før, så kan du prøve at bruge kaffe som en del af din tilberedning, der findes mange opskrifter på hvordan at du kan inddrage kaffe i din madlavning, det er kun fantasien der sætter grænser. Du kan bruge kaffen som et gennemgående tema gennem retterne, med marineret kød til kaffe i eller til desserten.  Kaffe kan bruges som marinade til dit kød, prøv f.eks. at lave beef ribs med kaffemarinade sammen med barbequesauce og lidt hvidløg, eller lav andebryst med bl.a. kaffe, chili og lakrids. Du kan også tilføje kaffen i salaten som du serverer ved siden af dit kød, her kan du tilføje kaffen med lidt olie og noget ost for at gøre salaten lidt anderledes end den traditionelle salat der bliver serveret.

Grillet kaffe

Hvad med en kop kaffe, som du har sat over på eftervarmen fra grillen. Når du er færdig med at lave maden, kan du passende sætte kaffen over til desserten, men hvad skal du bruge for at brygge en kop kaffe på grillen og hvordan gør man? Du kan hos Holybean få nogle rå kaffebønner som du kan komme på et fad der kan tåle at komme på grillen, dette kan man sagtens gøre når grillen er slukket og der stadig er lidt eftervarme tilbage i grillen. Bønnerne skal fordeles jævnt så de bliver ligeligt ristet. Rod rundt i bønnerne så der bliver ristet ensartet efter en 10 minutters tid, når du hører to knæklyde, lidt ligesom når popcornene popper, fra bønnerne og de er blevet mørkebrune i det, det tager ca. 15-17 minutter i alt, så er bønnerne klar til at blive brygget om til kaffe. Når bønnerne er afkølet, skal bønnerne males og det kan gøres ved hjælp af en kaffekværn som du også kan få hos Holybean eller du kan bruge en persillehakker, alt efter hvad du lige står og har og hvad du gerne vil investere i en god kop kaffe, men når du alligevel køber kaffebønnerne hos Holybean, kan du også lige tage en god kaffekværn med, for det bliver ikke sidste gang at du laver kaffe på denne måde. Når bønnerne er malet, kommes de i en kasserolle med vand og sættes tilbage på grillen i 5 minutter, herefter er der kun tilbage at filtrere kaffen og nyde den. Kaffen vil smage anderledes end når du brygger kaffen på en kaffemaskine, du kan prøve dig frem med forskellige typer bønner fra Holybean for at finde ud af hvilken bønne der bedst falder i din smag, men pas på, for kaffe brygget på hjemmeristede bønner, kan være vanedannende og det kan være svært at gå tilbage til kaffemaskine brygget kaffe. Besøg Holybean og find den kaffebønne der passer bedst til dig.

Når grillen er slukket

Når du har hygget dig med en god kop kaffe, så har du måske lagt mærke til at dine tænder er begyndt at blive lidt gule i det eller du ved at kaffe er med til at give gule tænder.  Du tage dig nogle forholdsregler, og det kan f.eks. være at komme lidt mælk i kaffen, for at reducere farvestofferne. Når uheldet er ude, kan du børste dine tænder i en tandpasta, der har lidt tandblegning eller du kan gå til tandlægen og få lavet en tandblegning. Det er en god ide at gå til tandlægen og få tjekket dine tænder igennem og de kan være med til at give dig gode råd til, hvordan at du bedst plejer dine tænder og hvilken farve til tandblegningen der får dine tænder til at se mest naturligt hvide ud. Tandlægen.dk tilbyder hjælp til at komme de gule tænder til livs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *