Kom helskindet gennem grillsæsonen

Grillen bliver hovedsageligt brugt om sommeren, men rigtig mange benytter også grillen om vinteren, og det er en fantastisk idé. Der er en helt speciel følelse, når du står ved de varme kuld og vender kød og grøntsager, men netop pga. de farlige kul kan du nemt komme til skade, hvis der ikke tages hensyn til kuldenes varme.

Er du dækket, hvis uheldet er ude?

Når uheldet er ude, er der flere forskellige måder hvorpå du kan være dækket, men hvilken er bedst for dig, og hvad bliver dækket? Du bliver selvfølgelig kun dækket hvis du har tegnet en ulykkesforsikring, og der findes selvfølgelig forskellige typer af ulykkesforsikringer, overordnet er der tale om heltids- og deltidsforsikringer. En heltidsforsikring dækker 24 timer i døgnet, uanset om du er på arbejde eller ej, hvorimod at en deltidsforsikring kun dækker når du ikke er på arbejde. En deltidsforsikring er praktisk hvis dit arbejde har tegnet en forsikring for medarbejderne, men det er ikke alle der har mulighed for at tegne en deltidsforsikring. Deltidsforsikringer kan typisk ikke tegnes af personer hvor det kan være svært at skelne mellem arbejdstid og privatliv, et typisk eksempel er selvstændige, eller personer der ofte arbejder hjemmefra.

Der er også flere og flere virksomheder der dækker deres ansatte med en ulykkesforsikring som også dækker deres fritid, så det kan være en rigtig god idé at undersøge om din arbejdsplads tilbyder dette, hvis du ikke allerede har dette. Derudover er det muligt at tegne ulykkesforsikring der dækker hele familien, oftest dog kun indtil børnene er 18. Du kan sagtens have flere forsikringer, og du kan sagtens få dækning fra alle sammen med mindre de kun dækker udgifter ved behandling.

Hvad er en ulykke?

For at få dækning eller udbetaling fra en ulykkesforsikring, skal der være tale om en ulykke, men begrebet ulykke kan være meget forskelligt fra person til person. Begrebet ulykke er altid defineret i forsikringsaftalen, og som udgangspunkt er kravene at skaden skal være pludselig, og tiden mellem skade og ulykke skal være så kort som mulig. Ved biluheld eller hvis du har købt maling og er ved at male, men falder af stigen og kommer til skade, er uheldet pludseligt. Det selvfølgelig ikke altid at det er lige til, og det kan derfor være en god idé at tage fat i en advokat der kan rådgive dig om sådanne skader, også kaldet fritidsulykker.

Sørg for at få den rigtige dækning

Der er selvfølgelig også forskel på hvordan din forsikring den dækker dig i tilfælde af uheld, og det kommer selvfølgelig an på dækningen af din forsikring. Der er typisk tale om udbetaling ved varige men og dækning af behandlingsudgifter, når det gælder ulykkesforsikring. Erstatninger vedr. svie og smerte samt tab af erhvervsevne kan udelukkende stilles hvis der er tale om en skadevolder hvor kravet kan rettes i mod. Det er ikke altid lige nemt at finde gennem forsikringsjunglen, og nogle gange kan du opleve at blive afvist af din forsikring uden en saglig grund, hvis du er i tvivl om hvorvidt din forsikring kan afvise dine krav om udbetaling, bør du kontakte en advokat. Det kan lyde dyrt at kontakte en advokat, men hvis du rent faktisk har hold i din sag om krav på dækning, kan det ofte sagtens betale sig at få en advokat til at kigge på sagen. Hviidadvokater.dk er et glimrende eksempel på, hvor du kan finde hjælp til at få den rigtige erstatning ved en fritidsulykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *