Sommeraften er lig lækker grillmad

0
274

Grillsæsonen buldrer derudad, og spørgsmålene ryger mod himlen sammen med duften af røg. Hvilket kød er godt på grillen, hvordan får jeg de perfekte bøffer, hvordan undgår jeg sprækkede pølser og så videre. Valget af kød på grillen er mange, ofte tyr vi til de samme valg grillaften efter grillaften. Hakkebøffer og pølser er blot nogle af de mest gængse grillfavoritter, som står på bordet til enhver grillaften. Men det er også muligt at udvide madhorisonten en smule, der er mange muligheder.

Udvid din madhorisont

Du kan prøve svinekød på grill. Svinekød er et undervurderet kødvalg på grillen. Prøv eksempelvis en marineret nakkekotelet, det er virkelig godt på grillen. Vær dog opmærksom på stegetiden, da den afhænger af udskæringen. Fisk på grill kan også være et utrolig lækkert grillmåltid. Laks er rigtig godt til grill, generelt fed fisk, som laks eller makrel vil være et fordelagtigt valg til den perfekte grillaften. Husk at behold skindet på, da det bliver knasende sprødt og lækkert, og hvem elsker ikke det? En tommelfingerregel, du skal huske, når du tilbereder laks er, at du skal huske, at hvis man drysser med lige dele salt og sukker, og lader det trække inden man skal tilberede den, så får man en mere fast og smagfuld fisk ud af det. Det er vigtigt at påpege, at du ikke må give fisken for meget varme.

Tilberedning af kød på grill

Når du tilbereder kød på din grill er det en god idé, ligesom når du tilbereder kød og især stege i din ovn, at bruge et stegetermometer. Med et stegetermometer minimerer du risikoen for at stege dit kød for meget, hvilket både vil være synd for kødet og for dig. Det er også vigtigt, at når du griller stege eller større stykker kød at grille det ved indirekte varme, hvorimod bøffer og koteletter skal grilles ved direkte varme. Vi kender nok alle til oplevelsen af sprækkede grillpølser, men hvordan undgår man det? Dette kan man undgå ved at lægge dem på til sidst eller ude i kanten af grillen, da pølser passer bedst til en lidt svagere varme. Det er også vigtigt at pointere, at pølser ikke kan vendes for ofte, giv dem kort tid på hver side, inden du igen vender dem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here