Tilbered din grillmad perfekt med et grilltermometer

Hvert sekund tæller, når bøffen eller stegen skal være perfekt rosa og grillkyllingen skal være lige tilpas sprød og saftig. En steg er ikke bare en steg, en bøf er ikke bare en bøf, en grillkylling ikke bare en grillkylling, og en grill er i særdeleshed ikke bare en grill. Derfor er et grilltermometer det perfekte udstyr, når du vil undgå at stå med en tør og kedelig bøf og gerne vil slippe for altid at skulle skære i kyllingen for at se, om den er færdig. Bliv her klogere på, hvilket grilltermometer du bør bruge, og hvordan du bruger det. Så er du sikret lækkert, saftigt og mørt grillkød hver gang – uanset hvilken slags kød du steger.

Vælg det helt rigtige grilltermometer

Det allervigtigste med et grilltermometer er, at det sikrer dig, at dit kød får præcis den tid på grillen, det skal have. Typisk kan du vælge imellem tre forskellige typer af grilltermometre: det manuelle, det digitale og det trådløse.

  • Det manuelle grilltermometer er til dig, der helst vil undgå de elektroniske apparater. Det manuelle grilltermometer er en gammeldags, men nem og præcis løsning til grillmaden.
  • Det digitale grilltermometer er til dig, der finder dig godt tilpas i teknologien. På de fleste digitale grilltermometre har du mulighed for at indstille kødtype, tilberedningsgrad, temperatur og en alarm, så intet bliver overladt til tilfældighederne.
  • Det trådløse grilltermometer er perfekt, hvis du har inviteret venner og familie til grillmiddag. Det har samme funktioner som det digitale, men med et trådløst kan du bevæge dig frit rundt i hus og have, mens du holder øje med stegen. På den måde kan du også holde øje med dit kød, mens du tilbereder noget andet mad indenfor.

Sådan bruger du det

  1. Spidsen af stegetermometeret stikkes ind i kødet, så det når cirka midten. Det må ikke røre ben eller fedtlommer.
  2. Hvis du kan se, at temperaturen stiger for hurtigt, skal du skrue ned for varmen. Ellers vent blot til kødet har den ønskede temperatur.
  3. Tag kødet af grillen cirka 6-7 grader inden den ønskede temperatur. Temperaturen afhænger af, hvilken slags kød det er, og hvordan du gerne vil have det tilberedt.
  4. Dæk kødet med stanniol i cirka et kvarter, så du sikrer, at det bliver mere saftigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *