Tre hurtige retter til børnefamilien

I en travl hverdag med børn kan det være svært at finde tid til madlavning. Aftensmaden skal jo gerne være både sund og hurtig. Samtidig skader det ikke, hvis det er noget, som børnene rent faktisk har lyst til at spise. Her får du tre bud på hurtige og sunde retter.

I samarbejde med LUXKIDZ.

One Pot Pasta

Denne ret er muligvis den nemmeste ret i verden. Du kan lave retten af alt godt fra køleskabet. Det er derfor også en perfekt ret til at få brugt dine rester. Skær en masse grøntsager ud i grove tern og put dem i en gryde sammen med krydderier og pasta. Suppler med kyllingestykker eller en pølse skåret i tern. Hæld 2 dl bouillon og dåsetomater over til det er dækket. Hele molevitten koges i gryden på én gang i cirka 15 minutter, eller til pastaen er klar. Husk, at smage retten til. Mangler den smag, kan man tilføje ekstra krydderier. Retten får lige et ekstra boost, hvis den anrettes på en tallerken med frisk parmesanost og grøntsagsstave til at gnave i. Som sagt kan alle grøntsager bruges, men her er nogle forslag:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Cherrytomater skåret i både
  • Squash
  • Peberfrugt
  • Svampe

Grillspyd – nemme og sjove

Denne ret er super nem. Børnene kan være med til at lave maden, uden det bliver et kæmpe projekt. Skær grøntsager ud i grove tern og sæt dem på spyddet. Grillspyd kan sagtens steges på en grillpande, men bliver selvfølgelig bedst efter en tur på den rigtige grill, hvis man har sådan en. Grillspyd er en oplagt ret til kødfri dag. Man kan nemlig erstatte kødet med tofu skåret i tern. Ideer til indhold på grillspyd:

  • Portobellosvampe
  • Cherrytomater (behøver ikke være skåret ud – de ser flotte ud hele, når de sættes på grillspyd)
  • Tofu/kyllingestykker
  • Squash
  • Rødløg

Havregrød med frugt og ristede kerner

Havregrød lyder måske som den nemme smutvej, men er faktisk et godt bud på sund fastfood. Havregryn indeholder gode fibre og kulhydrater, som kroppen har brug for. Som bonus er de fleste børn vilde med havregrød. Brug en del havregryn til to dele vand eller mælk og bring det langsomt i kog. Gør havregrøden mere spændende ved at bruge frisk frugt som topping. Man kan også vælge at koge frugterne med i grøden. Rist græskarkerne og solsikkekerner i en smule smør, indtil de ”popper” og drys ovenpå. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *