Værd at vide når du skal købe havegrill

De fleste danskere elsker at grille, og havegrillen er nærmest fast inventar i de fleste haver. Hvis du af den ene eller anden grund har behov for at købe ny havegrill, så læs med her. Det er nemlig ikke kun prisen, du kan bruge som parameter for, om det er en god grill, du køber.

Når du skal købe gasgrill

Gasgrillen er i løbet af de seneste 10 år blevet meget populær i Danmark. En gasgrill er i reglen en smule større og dyrere end den klassiske kulgrill. Den er ikke overraskende amerikansk inspireret og lever på den måde op til udtrykket ”bigger is better”.

Gasgrillen er hurtig at tænde op og minder på mange måder om et almindeligt komfur. De store typer gasgrill kan ofte prale af at have op til fem brændere eller flere. Men her bør du også være opmærksom på kvaliteten af brænderne. Sørg for at spørge ind til dette hos forhandleren, inden du køber. En gasgrill med en god turbobrænder og bagbrænder kan være lige så god som en dyrere model med fem halvdårlige brændere. Som med alt andet betaler man også for design og brand. Så gør op med dig selv, hvor meget dette betyder, inden du begynder at kigge efter ny havegrill.

Valg af kulgrill

Kulgrill er den ældste form for grill. Mange professionelle kokke sværger til deres kulgrill, da de mener, at maden får en dejlig røget smag, der ikke er mulig med en gasgrill. Dette er dog i høj grad en individuel vurdering. En kulgrill kaldes også for en kuglegrill i daglig tale. Som navnet antyder, er det en rund grill. Nederst ligger der et lag kul, og oven på er der en grillrist.

Kulgrillen tager tid at varme op. Jo større grillen er, jo længere tid tager det. Som udgangspunkt skal du regne med minimum 30 minutter til at varme grillen op. Med det in mente er en så lille grill som muligt nok det mest optimale. Men hvis du tit har mange gæster på besøg og ynder af være værten til grillaften, så er en stor grill bestemt en god investering. Fordelen ved en stor grill er, at temperaturen er nemmere at justere. Vær opmærksom på, at en kulgrill kan købes i næsten alle prislejer. Sørg derfor altid for at klarlægge dit behov inden køb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *