Mange solrige dage sætter sine spor. Det betyder mange halvvisne plæner samt gule og tørre parker og græsområder. Dette kan få mange af landets kommuner til at indføre afbrændingsforbud for at forebygge brand rundt omkring. Dette har af konsekvens for de grønfingrede haveentusiaster, at de må lade ukrudtsbrænderen stå i skuret. Afbrændingsforbud betyder også, at mange af os danskere må undvære vores yndlings disciplin her om sommeren; at sætte sig ud og grille i det fri. Specielt engangsgrillen er en farlig synder, og er derfor til stor fare for både naturen og dens omgivelser.
Undgå brand i naturen
Vi alle nyder, når solen står højt på himlen, men når det er over en længere periode bliver det meget tørt i naturen, hvilket er med til at øge risikoen for naturbrande. Du skal derfor være meget forsigtig med åben ild, da mange brande opstår på grund af ubetænksomhed med aske fra brændeovn, henkastede cigaretskodder, ukrudtsbrænder, grill eller når der laves bål. Rådene er derfor:
- Åben ild med fornuft
- Hold altid opsyn
- sluk sidste glød inden du går
Hvis uheldet er ude og du har brug for akut hjælp, så ring 112.
Engangsgrill på stranden
Selvom engangsgrillen er tilladt, er der mange farer ved at benytte denne, som man skal være opmærksom på. Ofte lægger man bare sand hen over grillen, når den har været i brug, og derefter går man ud og bader og spiller badebold. Her er der sket flere brandskader, da de ikke har set grillen og kommer til at træde lige ned på den. Det er derfor vigtigt at du eksempelvis henter noget havvand, således du sørger for at slukke grillen ordentligt. Det er også vigtigt ikke at smide en engangsgrill i affaldsbeholderen eller henkaste cigaretskodder, da dette kan skabe flere småbrande. Knust glas er også vigtigt at være opmærksom på. Dette kan nemlig fungere som et brændeglas og derfor sætte ild til de tørre områder.