Grilltid

0
229

Sommertid er lig med grilltid og hyggetid, og hvad er bedre end at samle familien eller vennerne til en god omgang mad på grillen? At tilberede sin mad udenfor under åben himmel er fantastisk, og maden får en helt særlig og speciel smag. Men når menuen står på grillmad, er det ofte tykke hakkebøffer, kartoffelsalat med et ordentlig lag mayonnaise, og pølser, der driver af fedt. Det er ikke just fedtfattig mad, som mange af os ofte smider på grillen. Men sådan behøver det slet ikke at være. Faktisk kan du med enkle byttehandler få en varieret og mere fedtfattig grillmenu. Du mindsker derudover også risikoen for usunde stoffer, der dannes, når kødet bliver branket på grillen.

Sunde byttehandler

Den første byttehandel er at marinere kødet. Her får du en win win, da du både sparer kalorier og samtidig tilfører maden mere smag. Du kender sikkert til følelsen af at være sulten, og kødet skal grilles i lang tid endnu før man kan sætte tænderne i maden. Et godt tip er derfor, at jo længere tid du marinerer kødet, jo kortere stegetid er der på det. Det er dog vigtigt at påpege, at du skal lave marinaden selv, da de færdiglavede er fyldt med tilsætningsstoffer og raffineret sukker.  Den anden byttehandel er at sige farvel til den gode grillpølse, selvom den hører sig til på grillen. Du kan eksempelvis skifte pølsen ud med et næringsrigt mørbradstykke, da en pølse indeholder tre gange så meget fedt som en stor mørbrad. Den er værd at tage med i overvejelserne. Den tredje byttehandel er, at skifte fugl ud med fisk. Tyr du altid til fuglen, når du skal grille? Så bør du overveje at skifte den ud med alt godt fra havet. Et eksempel på dette kunne være rejer, som faktisk indeholder halvt så mange kalorier som et kyllingelår. Hakkebøfferne er ofte at finde på grillen, men steg er ofte et sundere valg. Derfor er dette også en byttehandel, som du kan overveje. Grillede grøntsager er også et godt tilbehør til et saftigt stykke kød, men mange af os pensler dem med olie, således de ikke hænger fast på grillristen, hvorfor de ellers sunde grøntsager risikerer at blive et ret så fedtholdigt måltid. Løsningen er derfor at bytte olien ud med foliepakker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here