Find den rette A-kasse

Overvejer du at melde dig ind i en A-kasse, så du kan være økonomisk forsikret hvis du skulle blive ledig? Så er der mange muligheder at vælge imellem. Der findes et væld af A-kasser, med hver deres fordele. Nogle er billige, andre tilbyder mange ekstra ydelser, som kan være en fordel for dig i arbejdsløshedsperioden. Der er flere som er åbne for alle lønmodtagere, uanset hvilken branche de tilhører. Se oversigten af A-kasser her og dan et overordnet overblik af dem alle til sammenligning. Her vil du kunne se pris og særlige fordele for dem hver især.

Derfor skal du melde dig ind i en A-kasse

Det er ikke sikkert at du forventer at blive ledig i den nærmeste fremtid. Alligevel kan det være en rigtig god idé at kigge på mulighederne for at melde dig ind i en A-kasse. De er først og fremmest en økonomisk forsikring for dig som bliver ledig. Her kan du modtage dagpenge og hvis de tilbyder lønsikring, så er du garanteret en kompensation og et tillæg der gør, at du ikke mister indtægt under ledighedsperioden. En A-kasse hjælper dig godt igennem din ledighed fra start til slut, både økonomisk og juridisk.

En A-kasse kan være branchespecifik

Der er flere tværfaglige A-kasser, der er åben for tilmelding, uanset hvilket arbejde du har i dag. Derudover findes der de branchespecifikke. Hvis du vælger en branchespecifik A-kasse, der er passende til din uddannelse, så vil du kunne drage visse fordele. En branchespecifik udbyder er specialister indenfor dit arbejdsområde. Skulle du gå hen og blive ledig, kan de derfor hurtigere hjælpe dig på vej tilbage på arbejdsmarkedet med et passende job, der matcher din arbejdsprofil. Derudover kan der i de forskellige tilbydes kurser eller efteruddannelse, der er målrettet en specifik branche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *