Et vellykket grillmåltid kræver rigtig udstyr og gode råvarer. Hvordan grillmesteren griller maden er også afgørende for resultatet. Man kan grille meget mad uafhængig af, hvilken grill man har, men grill med låg giver størst fleksibilitet. Dette betyder, hvis du vil anvende den indirekte grillmetode, kræver det, at du har et låg på din grill. Den indirekte grillmetode minder om bagning, hvor grillens fordele, såsom tekstur, smag og udseende kommer til udtryk. Du vil altså kunne få et resultat, som du aldrig ville have fået ved at tilberede maden i en ovn. Princippet kendes fra varmluftovne, hvor det foregår på den måde, at varmen rejser sig og reflekteres på indersiden af låget, og steger dermed maden langsomt fra alle sider. Dette betyder, at maden ikke skal vendes under tilberedningen. At benytte den indirekte grillmetode er et fordelagtigt valg til madvarer, der skal tilberedes i mere end 25 minutter eller for madvarer, der ellers vil tørre ud ved brug af direkte varme. Dette gælder blandt andet stege, ribben, hele kyllinger og kalkun.
Indirekte grillmetode på gasgrill
Hvis du skal grille med denne metode på din gasgrill, er det vigtigt, at du forvarmer grillen med samtlige brændere indstillet på høj varme. Her vil det anbefales, at du tilpasser brænderne i siderne til den temperatur, opskriften foreslår og slukker de brændere, der er direkte under madvarerne. Et godt tip til at få det bedste resultat er at placere stege eller fjerkræ på en stegholder.
Indirekte grillmetode på kulgrill
Hvis du skal grille med den indirekte grillmetode på en kulgrill skal du fordele de optændte briketter jævnt ude i siderne. Herefter skal du placere en drypbakke i midten af kulristen, således den kan opsamle fond til sovs og saucer. Bakken sikrer ligeledes, at der ikke sker opblusing på grund af fede madvarer. Hvis der er længere tilberedningstid på maden vil et grilltip være at fylde drypbakken med vand, for at undgå at fonden brænder. Processen foregår på den måde, at du skal placere grillristen over grillbriketterne og derefter læg madvarerne på grillen. Herefter lægges låget på, og det er vigtigt, at du kun løfter låget, når maden skal pensles eller du skal tjekke tilberedningsgraden.