Valg af grilltype kan være en jungle

Vi kender det alle sammen. Duften af grill på en lys og lun sommeraften. Det er duften af sommer, hygge og godt samvær med dem, du holder af. Men før vi opnår den velkendte duft og får grillmesteren frem, skal vi have selve grillen på plads. At købe og navigere rundt i junglen af grilltyper, modeller og mærker kan være svært. Derfor har vi lavet en lille grillguide til dig, som er glad for at grille, men er på udkig efter en ny grill.

1 step til valg af ny grill

Når du skal vælge, hvilken type grill, du ønsker at have, er det afgørende, at du spørger dig selv om følgende tre spørgsmål:

  • Hvor ofte griller du?
  • Hvilken slags mad kan du lide at grille?
  • Hvor mange munde skal grillen mætte?

Noget af det første du bør overveje, er altså størrelsen på din nye grill. Du kan få lige fra en bærbar bordgrill til et helt udendørs minikøkken. Når vi taler størrelse, kan vi inddele det i de tre mest almindelige behov. De er som følgende; grill på farten, gril til ca. 6 personer eller grill til flere end 6 personer. Hvis du eksempelvis er meget på farten eller vil have grillen med på sommerferie bør du overveje en bærbar gasgrill eller bordgrill, hvorimod hvis grillen skal mætte mange munde hjemme i baghaven, så vil en stationær gasgrill med minimum to blus eller en mellemstor kulgrill være et fordelagtigt valg.

Skal jeg vælge gasgrill eller kulgrill?

Det store spørgsmål er altid om man skal vælge en gasgrill eller kulgrill. De største fordele ved en gasgrill er hurtig opvarmning, kortere grilletid samt nem og præcis temperaturindstilling.  Dog er ulempen ved en gasgrill, at den er tung at flytte på, samt at røgsmagen udebliver. Hvis vi ser på kulgrillen, så er fordelene, at den som oftest er noget billigere end gasgrillen, også får du den karismatiske røgsmag. De to klare ulemper ved kulgrillen er dog lang optændingstid samt, at det kan være besværligt at fjerne asken, når du er færdig med at grille. Valget er dit, begge slags grill har sine fordele og ulemper. Vælg efter dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *