Det er på tide at få middagsselskabet tilbage til der, hvor det hele startede – nemlig, i de private hjem. Mange tager i dag ud for at spise, når noget skal fejres eller blot for at have en hyggelig aften. Det kan man også sagtens gøre, og det kan bestemt også være en god aften. Et middagsselskab i privaten er dog noget helt andet, her kan du sidde i ro og fred med dine nærmeste venner, familie eller begge parter. Stemningen bliver mere afslappet, og der er næsten ikke noget, som er uhøfligt at sige eller at tale om.
Måske du tænker, at du ikke lige er den nye MasterChef, men det behøver du heller ikke at være. Det er ikke maden, som er pointen i et middagsselskab i hjemmet, det er nærværet, samværet og at dele ting og historier med hinanden, som har den største betydning.
Stemningen for aftenen
Du har sat en lammekølle i ovnen, hvor den steger og sender en fantastisk duft ud i rummet. Der er vand på bordet, vin, øl og sodavand. Der er lidt lounge musik, som spiller ud af højttalerne. Bordet er dækket pænt, men stadig med et udtryk af afslapning og autenticitet. Det selv at forberede til gæsterne kommer og selv stå at lave mad, det kan være helt opløftende at skabe noget til nogle mennesker, som du holder af. Bare at tage det stille og roligt, og give dig god til at summe og smage lidt på vinene, inden de kommer. Mens du venter gæsternes ankomst, kan det være, at du laver en nem og lækker hjemmelavet dessert. Det at rykke restauranten hjem skaber en helt anderledes stemning, før i tiden dansede man meget til sådanne selskaber, og det kan sagtens tænkes, at det vil ske igen, hvis du rykker hjem i privaten. Man ser ikke mange danse på en restaurant i hvert fald.