Så meldte foråret sin ankomst, og det betyder for alle de heldige med grill og have, at grillsæsonen også er blevet sparket ind – samtidig med at der er endnu flere amoriner i luften end normalt.
Hvis du elsker at grille lige så meget som vi gør, så er du kommet til det rette sted. Vi har nemlig samlet vores 3 bedste tips til, hvordan du laver den bedste grillmiddag, så du kan imponere din sommer date.
De fleste elsker mad fra grillen – med sin sprøde stegeskorpe og den umiskendeligt lækre smag af grill, er det med god grund at de fleste mennesker glæder sig til grillsæsonen.
Der er mange faldgruber, når man griller, så derfor får du her vores tips til at komme sikkert i mål på din næste grillaften. Så kan du imponere venner, familie og din næste date, med dine evner bag en grill – og det er da slet ikke at kimse af.
1. Sørg for at grillen nu er helt ren
Et rent hjem er vigtigt på alle dates, men det samme gør sig altså gældende med din grill. Det er ikke det lækreste at blive inviteret på mad, der er tilberedt på en sort og snavset grill.
Ofte kan du med en klassisk grill-børste i stål og en gang sæbevand, få din grill ren. Der kan dog være mere genstridige pletter og snavs at kæmpe med, hvis du ikke lige fik gjort den helt grundigt rent sidste gang den var i brug.
Hvis det er tilfældet, er der heldigvis et nemt trick du kan bruge, for at få bugt med selv det mest hårdføre snavs.
Sæb din grill godt og grundigt ind i en stærk sæbeblanding (brun sæbe er mest effektivt her). Dernæst skal du pakke de mest snavsede områder ind i husholdningsfilm. Når din grill har stået i blød i en times tid, kan du tage filmen af igen. Så bliver det supernemt at få din grill skinnende ren igen.
Når du nu har gjort grillen ren, kan du med fordel også lige smøre den med en gang solsikkeolie eller naturligt fedt fra det kød du skal grille inden du smækker kødet på – så sætter det sig ikke fast til risten.
2. Pas på med mad i solen – Få styr på madhygiejnen
Når du griller, er der mange ting, der hører sig til, hvis der ikke skal mangle noget på bordet. Men når du griller foregår det formentlig udendørs, derfor er der mange ting fra køleskabet, som bliver slæbt udenfor, hvor du ikke har noget køleskab.
Derfor er der risiko for, at mad bliver fordærvet, og giver nogle knap så fede bivirkninger såsom irriteret mave og andre ting, som sjældent er optimalt for en god date.
Madhygiejne er en vigtig ting, at være opmærksom på når du griller. Udover at alle de produkter, som normalt står i køleskabet, risikere at blive efterladt i solen i flere timer, skal du også være opmærksom på at du har med ferske råvare at gøre.
Derfor skal du holde alt råt kød adskilt. Der må ikke ligge rå fisk og oksekød sammen, inden det er blevet tilberedt. Pas også på med at genbruge dine lækre marinader til flere forskellige slags kød.
3. Husk at: færdigt udenpå er ikke det samme færdigtilberedt
Selvom en bøf, en kylling eller en burger ser færdig ud udenpå, er den det ikke nødvendigvis indeni.
Det kan være svært at grille sine bøffer til perfektion – selv på et komfur. Men på dit komfur har du formentlig en bedre ide om, hvor længe dine bøffer skal have på hver side. På grillen kan det være sværere at lure.
Inden du serverer noget, er det derfor altid en god idé at tjekke om kyllingen er lyserød indeni eller bøffen rosa – så tøv ikke med at skære et stykke kød op, inden du tager det af grillen, for at sikre at det er perfekt.
Et sidste bonustip: Hvis du overvejer at invitere din næste date på hjemmelavet grillmiddag, så glem for guds skyld ikke desserten. Grillmad kan af og til blive en saltet oplevelse, så lidt sødt til ganen efter maden er en VIRKELIG god idé. Hvis du gør det godt her, kan det være du får brug for noget lækkert sengetøj, så du kan imponere endnu mere.
For flere tips til din næste dateaften eller hjælp til at finde din næste date, kan du blive klogere med disse datingapps.