Nu hvor sommeren er ved at være forbi, vil mange pakke grillen væk og holde sig til indendørs madlavning, indtil forårssolen titter frem og temperaturerne igen bliver mildere. Det er der dog ingen grund til – det kan sagtens lade sig gøre at grille om efteråret, og når nu grillmad smager så godt, og der er så mange muligheder for tilberedning af mad på grill, vil det da være en skam ikke at grille, bare fordi det bliver lidt koldere. Her får du nogle tips til, hvad du skal have in mente, når du grillere i koldere vejr.
Det tager længere tid
Det koldere efterårsvejr vil suge meget af varmen fra grillen til sig, så det vil tage lidt længere tid for kødet at blive færdigtilberedt end normalt. Du bør derfor være lidt ekstra tålmodig, og endelig bruge låget til grillen så meget som muligt, så du sparer mest muligt på varmen i grillen.
Find et sted at stå i læ
Det er ikke sjovt at stå og grille i regn og blæst, eller sne og slud for den sags skyld, så hvis du har mulighed for det, kan det virke mere motiverende, hvis du kan stå i læ under et tag. Kan du ikke det, så prøv i det mindste at finde et sted, hvor du står i læ for blæsten, så du ikke fryser alt for meget, når du vender bøffen på grillen.
Gasgrill er lettere end en kulgrill i det kolde vejr
Hvis du griller på en almindelig kulgrill, vil du opleve, at du skal bruge flere kul end almindeligvis. Det er helt normalt – vær endelig ikke nærig med kullene, når du griller i koldt vejr. Hvis du har en gasgrill, vil det gøre det lettere og mere motiverende for dig at grille i efteråret, da det går hurtigere, og du derfor ikke skal stå ude i kulden alt for længe. Vil du gerne investere i ny grill, men har ikke lige finanserne til det? På https://minifinans.dk/ kan du læse mere om, hvordan du let og hurtigt kan låne penge til en ny grill.