Bag en pizza på grilllen

Hvis du trænger til en pause fra de traditionelle grillretter, så er det oplagt at give dig i kast med at bage en pizza på grillen. Med det rette udstyr er det både nemt og sjovt at bage pizza på grill.

Bag pizza på en bagesten

Før du kan bage pizza på grillen, må du først have en bagesten eller en pizzasten. De kan købes hos online forhandlere, hvor du ofte også finder den laveste pris. På en bagesten kan temperaturen hurtigt blive op til 480 grader. Det er en fordel, når der skal bages pizzaer. De bliver nemlig rigtig gode og sprøde, når de bages ved høj temperatur. For at bage din pizza på grillen er det en god ide at investere i en bagesten eller en decideret pizzasten. En sten holder effektivt på varmen og bliver meget varmere på grillen end i ovnen. Et par gode grillhandsker er derfor også et must. Køb helst en pizzasten der er lavet til netop din grill for at opnå det bedste resultat. Kan du ikke finde en, der passer til grillen, kan løsningen være en varmeboks. Den er nem at montere på grillen og indeholder en pizzasten. Stenen kan naturligvis også bruges til at bage andre former for brød.

Det gode ved en bagesten er, at den faktisk også kan benyttes i en almindelig ovn. Her skal du blot være meget opmærksom, når du tager stenen ind og ud af ovnen, da den er meget varm.

Rengøring af pizzastenen gøres nemmest med en rengøringsbørste til formålet. Skrub gerne stenen inden den er kølet helt af. På den måde får du madresterne væk, inden de sætter sig helt fast. Hvis stenen er meget snavset og har fastbrændt mad, kan brun sæbe være løsningen. Smør et lag sæbe henover stenen og dæk den til med husholdningsfilm eller lig den i en plasticpose. Lad den ligge sådan natten over. Skrub herefter stenen meget grundigt med børsten. Rengør gerne stenen hver gang efter brug.

Pizzaspade

En pizzaspade er uundværlig, når pizzaen skal tages af grillen er. En pizzaspade er en slags flad skovl, der er lavet af træ. Den kan skubbes ind under pizzaen, og du kan herefter tage hele pizzaen af grillen på én gang. Pizzaspaden sikrer, at pizzaen holder sin form, og samtidig behøver du ikke have hænderne i nærheden af den varme grill.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *