Korrekt rengøring af grill: Sådan gør du

Når vi snakker udstyr til grillen, kommer de fleste til at tænke på riste eller grillknive. Men faktisk er rengøringsudstyr blandt det mest vigtige. Jævnlig rengøring vedligeholder nemlig grillen og forlænger dens levetid. Derudover sikrer hygiejnisk og god madlavning. Læs her, hvordan du bedst griber det an, når din grill skal rengøres.

Grillbørste til rengøring af grillsten

En god grillbørste er nødvendigt udstyr for at rense grillstenen. Dette gøres nemmest, mens den stadig er en smule varm. Gå derfor i gang med at gøre grillstenen ren umiddelbart efter, grillen har været i brug. Børst først snavset væk med børsten og skyl herefter hele stenen med vand og sæbe. Hvis grillstenen er meget beskidt, kan det ofte løses med brun sæbe. Smør den grundigt ind og dæk til med enten husholdningsfilm eller en pose. Lad det sidde natten over og skrub grundigt med børsten. Når grillstenen er tør, kan du smøre den ind i madolie. Det forebygger, at nye madrester sætter sig fast.

Vask inderside og yderside af grill

Inden du vasker selve grillen, er det vigtigt at tømme bakken helt for madrester og andet snavs. Bakken kan rengøres ved at skrubbe den med lidt sammenfoldet alufolie. Det er dog også muligt at købe en særlig svamp til formålet. Både inderside og ydersigt af grillen kan vaskes i en mild sæbeopløsning. Blandt vand op med opvaskemiddel og skyl grillen. Børst eventuelt forsigtigt med den bløde side af en opvaskesvamp. Opvaskemiddel er fedtopløseligt og er derfor egnet til vask af grill.

Hold grillen ren med et grillbetræk

Når din grill ikke er i brug, bør den dækkes over med et grillbetræk. Dette gælder især, hvis grillen står permanent udenfor. Et grillbetræk beskytter grillen mod snavs og støv fra luften. Derudover beskytter den grillen mod regn og rusk, der på sigt kan forsage rust.

Hvor ofte skal en grill rengøres?

Grillen bør faktisk rengøres hver gang, den har været brugt til råt kød. Råt kød kan indeholde bakterier som salmonella, listeria eller resistente bakterier fra dyrene. Denne type bakterier er farlige for mennesker. I bedste fald kan bakterier fra en beskidt grill give dårlig mave. En god grillhygiejne er derfor alfa omega. Ofte griller man mad til flere mennesker på én gang. Måske til en familiefest eller en forsamling af venner. Sørg derfor altid for at rengøre din grill efter brug, så I undgår bakterier.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *