Gasgrillen er perfekt til de spontane grillmiddage eller til at grille i travle hverdage, fordi den bliver så hurtig varm. Gasgrillen kan fås i store størrelser, og med dens justerbare varme fungerer den perfekt som et komplet udekøkken. Dette er en guide til dig, der enten overvejer at skifte kulgrillen ud med gasgrillen eller dig, der bare gerne vil være grillmester over den, du har. Du finder en hurtig vejledning til, hvordan gasgrillen virker, og hvordan du bør bruge forskellige tilberedningsmetoder til forskellige madvarer.
Sådan virker den
Gasgrillen overhaler kulgrillen med længder, når det handler om hastighed. Når først gasflasken er monteret, er gasgrillen lige så nem at tænde for som varmluftsovnen inde i køkkenet.
En gasgrill bruger flydende gas, som skal tilsluttes grillen. Gasflasken tilsluttes til grillen via en gasslange og en regulator, som sikrer, at gastrykket holdes jævnt, når gassen bliver udledt fra gasflaske til gasslange og videre til grillens brændere.
Først og fremmest skal du tjekke, om der er gas nok i gasflasken. Er der gas nok, skal glasflaskens regulator åbnes.
Åbn for en brænder og tænd grillen. Dette gøres enten med tændingsknappen eller med en tændstik, som også er anført af grillens brugsanvisning. Når den første brænder er tændt, åbnes der for de øvrige brændere.
Luk herefter låget og forvarm grillen til 245-275 grader. Dette tager kun 10-15 minutter.
Direkte vs. indirekte varme
Alt efter hvad du vil tilberede i din grill, kan det gøre en kæmpe forskel, om du tilbereder det ved direkte eller indirekte varme.
Den direkte metode anbefales til bøffer, grillspyd, pølser og andre madvarer, der skal grilles i mindre end 25 minutter. Tænd grillen, indstil brændere på ”høj”, luk låget og lad grillen varme op. Indstil herefter brænderne på den ønskede varme, læg maden direkte over varmekilden og læg låget på. Vend maden halvvejs.
Den indirekte metode anbefales til alle hele stege, hele fjerkræ og andre store kødstykker. Brænderne skal igen stå på ”høj”, og grillen skal varmes op med låget på. Når grillen er varm, lægges maden på stegeristen, og der slukkes for de brændere, der er lige under maden. Indstil brænderne på begge side af maden til den varme, maden skal tilberedes ved.