Få det bedste ud af råvarerne

Sommer på terrassen med tændt grill, solen der brænder, blå himmel og følelsen af endelig at have god tid til at lave et lækkert måltid får en helt anden betydning, når vi taler om at grille. Tiden føles anderledes, smagen føles anderledes, og stemningen er anderledes. Det er bare mere hyggeligt at grille maden. Men hvad skal man grille? Vi tyr ofte til de traditionelle retter som brankede pølser og hakkebøffer. Men det er vel også okay, hvis det er det vi forbinder med sommer og grill? Det vigtigste er, at kødet bliver tilberedt rigtigt, så smagsoplevelsen bliver bedst. Her kommer tre grilltips, som hjælper dig med at få det bedste ud af de gode råvarer.

Grilltip 1 – lav de bedste burgerbøffer

Hvis du vil overraske din familie eller venner med de bedste burgerbøffer, er det bedst at bruge hjemmerørt fars, som er kørt med kødhakkeren. Højreb vil være optimalt at bruge, da der her er tilpas meget fedt og masser af smag. Hvis du hellere vil bruge færdigkøbt fars, så er det vigtigt at røre det sammen med forskellige krydderier og chilisauce. Et godt tip til burgerbøffer er, at skalfryse bøfferne i ca. en time inden de skal på grillen. Så holder bøfferne formen bedre under tilberedning og hænger ikke fast i risten.

 

Grilltip 2 – Få perfekt stegte pølser

Du kender sikkert til revnede brankede pølser, som næsten er uspiselige. Det er slut nu. Når du griller pølser er det vigtigt at grille dem på lav varme, hvis muligt indirekte varme, til de har en kernetemperatur på 75 grader og er saftspændte og lækre. Et godt tip er at prikke pølserne med en nål, inden de lægges på grillen. På denne måde undgår du, at pølserne sprænger, når saften i dem omdannes til damp.  Og hvorfor er det vigtigt? Det er rigtig vigtigt, da alt saft og smag eller vil løbe ud af pølserne.

Grilltip 3 – Brug BBQ-saucen rigtig

Har du oplevet at både kød og grillrist er sort af fastbrændt BBQ-sauce? Dette skyldes at BBQ-saucen er kommet for tidligt på. Det er vigtigt at vente med at tilføre saucen til sidst i grillprocessen. Et godt tip er at smøre BBQ-saucen på oversiden af kødet, luk grillen, og derefter lad saucen danne skorpe, før du vender kødet.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *