Få inspiration til sommerens grillmenu

Sommeren står for døren, og dansk sommer hænger uløseligt sammen med grillaftener. Der er noget virkelig hyggeligt over at samles udenfor på terrassen ved havebordet og nyde en lækker grillet bøf til et godt glas vin. Men ofte kan man kredse om de samme par retter, når det kommer til grillmad. Det er lidt ærgerligt, for der er ingen grænser for, hvad der kan tilberedes på en grill. Det behøver ikke være de samme kedelige pølser, man griller hvert år – hvis du er interesseret i lidt inspiration til din grillmad, så læs med her.

Prøv noget nyt – fx fisk

Når man er kørt fast i en gammel vane, er det altid en god idé at springe ud i noget helt nyt. Hvis man normalvis steger kyllingebryst og pølser på grillen, kan det være godt at prøve noget helt andet – det kan fx være fisk. Fisk kan være utrolig lækkert på grillen og er også ret nemt at tilberede. Man kan måske frygte, at fisken vil ”falde fra hinanden” under tilberedningen på grillen. Fisk er noget løsere i strukturen end fx kalvekød og kan falde fra hinanden, når det er gennemstegt. Men problemet er meget nemt at løse. Man kan blot bruge en foliebakke, som man kan stille ovenpå grillen og stege fisken deri. På den måde får man stadig den autentiske grillsmag til sin fisk, men uden al besværet – det gør det også nemmere at rense risten efterfølgende.

Gå på opdagelse i køledisken

De større dagligvarebutikker har ofte et kæmpe grilludvalg, når sommeren nærmer sig. Det er derfor oplagt at lade sig inspirere af, hvad der er i køledisken i stedet for at styre direkte hen imod det, man kender i forvejen. Hvis man lige bruger et par minutter ekstra på at undersøge, hvad der ellers er, bliver man hurtigt inspireret og fristet af de mange lækre råvarer.

Hvis man stadig føler sig rådvild og ikke ved, hvad man skal vælge, kan det være en idé at lade økonomien styre. I sommermånederne har butikkerne ofte tilbud på forskelligt grillmad, og så er det nemt blot at tage det, der er på tilbud – ligegyldigt hvad det er. På den måde bliver man taget ud af sin komfortzone, uden at man skal tage alt for mange beslutninger selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *