Find det bedste kød til grillen og skab en lækker middag

Når man skal afholde en lækker grillaften for familien og vennerne, er maden det absolutte hovedfokus – og især kødet. En saftig bøf bliver bare ekstra lækker, når den er blevet stegt på grillen fremfor på panden ved komfuret. Derfor er det vigtigt at sikre sig noget lækkert kød, inden middagen skal afholdes. For det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilke udskæringer man smider på grillen.

Gå efter kvalitet fremfor kvantitet

Det er altid en god idé at have en pakke pølser. Pølser er det nemmeste at grille og hitter stort hos børn og andre, der ikke har al for stor tålmodighed til at vente på kødet. Pølser fås meget billigt i langt de fleste dagligvarebutikker, men hvis man vil servere pølser, kan kvaliteten af pølserne virkelig godt smages. Det gør en kæmpe forskel at tage forbi en slagter og få en god pakke pølser med en højere kødprocent, end det man kan finde i køledisken ved købmanden.

Hvilke udskæringer?

Når det kommer til grillkød, er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser. Kylling, oksekød, gris, fisk, lam – alt kan komme på grillen. Men ligesom med alt andet kød vil man allerhelst have det møreste og saftigste kød. Et par gode engelske bøffer er altid en god idé. Det vigtigste er bare, at man går kødet igennem, inden det kommer på grillen, så man kan skære eventuelle sener fra. Hvis man skal servere grillmad til mange mennesker, kan det være en idé at tilberede en steg på grillen i stedet. Det kan være ribbensteg eller en culottesteg – det vigtigste er bare, at man får begyndt i ordentlig tid, for en steg skal have noget længere tid end en almindelig bøf på grillen.

Hvis man ikke har råd til de helt fine udskæringer fra en kalv eller gris, er kylling et langt billigere alternativ. Men kyllingekød kan nemt gøres mere sofistikeret med en god marinade, og det er nemt og billigt at lave en marinade selv. Med lidt vin, ketchup, hvidløg og krydderier kan man nå rigtig langt og få kyllingekødet til at smage af mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *