Få styr på portionerne

Sommeren er over os, solen skinner fra en skyfri himmel, grillen er fundet frem, støvet af og sidste års rester af ukendt oprindelse af gravet væk. Sommertid er altså lig med grilltid, og du er så klar til både sommer, sol og grillmad. Måske har du allerede tømt slagterens køledisk? Man skal i hvert fald aldrig gå ned på kød. Og det gør vi sjældent. Vi kender nok alle sammen det at have rester i flere dage af bunker af grillpølser, saftige hakkebøffer og måske også nogle koteletter til overs efter hver grillaften. Ja, der er altid for meget kød. Men hvor meget kød skal man egentlig beregne til hver person, når der skal grilles?

 

Kød pr. person

Det kan være svært at beregne, hvor meget kød man skal grille til hver person, da det ligeledes afhænger af, hvad det er for noget kød, som bliver grillet. En tommelfingerregel siger dog, at man skal beregne mellem 600 – 800 g mad inklusiv brød til aftensmåltidet. Et eksempel på dette er, hvis du vælger en tung forret med 300 g mad pr. person, så bør du vælge mindre mængder til hovedret og dessert, således du alt i alt ender med ca. 600 – 800 g mad pr. person. Måden du kan beregne dette på er, at du for hver opskrift du har valgt, lægger du mængderne af alle ingredienser sammen for at finde ud af, hvor mange gram mad hver enkelt opskrift bidrager med. Herefter kan du justere, hvor mange gange hver opskrift skal tilberedes, for at du i alt kan servere 600 – 800 g mad pr. person inklusiv brød. Det er også vigtigt at bruge sin sunde fornuft. Hvis du eksempelvis har inviteret 10 store mænd med stor appetit til grillaften, så bør du overveje noget ekstra kød og lidt større portioner end hvis du eksempelvis havde inviteret 10 kvinder med mindre appetit til grillaften. Justér altid portionerne efter, hvilke gæster du har inviteret, men du kan bruge denne tommelfingerregel som et pejlemærke efter, hvor meget du skal tilberede.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *