Gør rent i køkkenet uden kemi

Det er vigtigt at holde sit køkken rent og hygiejnisk. Heldigvis kan det godt opnås med et minimum forbrug af kradse kemikalier. Selv gamle madrester og kalk kan man få bugt med ved brug af simple husråd. Læs her hvordan.

 

Brug vand

Ofte er det faktisk tilstrækkeligt at tørre overflader af med en ren klud med vand på. Det meste sæbe er fedtopløsende, men fjerner ikke nødvendigvis bakterierne. Derfor får du et ligeså rent bord ved en almindelig opvredet klud. Det samme gør sig gældende ved gulvvask.

 

Rens afløbet med natron

Afløbsrens til et stoppet afløb, bør kun bruges i yderste instans. Afløbsrens ødelægger rørene over længere tid og ender til sidst i vores grundvand. I stedet kan du nøjes med natron og varmt vand. Hæld først natron i afløbet og lad det sidde lidt. Hæld herefter rigelige mængder varmt vand i. Husk, at vandet helst ikke skal være kogende, da det heller ikke er godt for rørene.

 

Brun sæbe holder stadig

Du kan komme langt med brun sæbe. Hvis du ikke kan få rengjort en fedtet ovnplade, kan du smøre den ind i brun sæbe. Dæk den til med husholdningsfilm eller lig den i en stor plasticpose og lad den være natten over. Herefter kan du let skrubbe fedtet væk. Tricket fjerner også madrester fra grillstenen og de andre belægninger, som findes på en grill.

 

Fjern genstridigt kalk med eddike

Langt det meste kalk kan du komme til livs ved brug af almindelig eddike. Eddike er langt billigere end andet afkalkningsmiddel, og så er det langt mere skånsomt mod naturen og dig selv. Tag noget køkkenrulle og væd det godt igennem med eddiken. Herefter ligger du det rundt om for eksempel vandhanen. Det er ofte her kalken samler sig i store plamager. Lad papiret med eddike sidde natten over. Dagen efter kan du skrubbe eddiken væk ved brug af vand og en børste.

 

Salt og lime som rustfjerner

Har dit bestik fået grimme rustpletter, er der hjælp at hente i køleskabet. Hvis du blander lidt limesaft op med salt, så har du nemlig lavet din egen rustfjerner. Gnub dit bestik med blandingen for at fjerne rusten. Brug helst en klud eller den bløde side af en svamp for at undgå ridser. Skyl efter med rigelig vand. Nu skulle bestikket gerne være uden de kedelige pletter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *