Top 5: Den bedste grillmad

Sommer betyder masser af tid i haven og naturligvis mad på grillen. Der er uanede muligheder for lækker grillmad. Hvis du har brug for ny inspiration til god grillmad, så læs med her.

Pizza

Vidste du, at du kan bage pizzaen på grillen? Det er nemt at lave din pizza på grillen. Du skal blot bruge en pizzasten eller en bagesten til grillen. Selve stenen kan blive næsten 500 grader varm, hvilket gør pizzaen rigtig sprød og lækker. Hvis du investerer i en bagesten, så kan du også bruge den til at bage brød.

 

Rib Eye Steak

Saftige bøffer som rib eye steaks er perfekte til grillen. De er endda ret nemme at grille, da de blot skal saltes en smule og herefter på grillen, så snart den er varmet op. Når du griller bøffer, er det en god ide at holde øje med grillen konstant. Som en god grillmester skal du være på pletten, hvis bøfferne skal være røde eller gennemstegt. Bøfferne er skønne til en frisk salat og et sprødt flute.

 

Pølser og brød

En gammel klassiker der aldrig går af mode. Pølser og brød er både blandt den nemmeste og mest populære grillmad. Pølser er også ret sikre at grille, da de i forvejen er kogt. Der er derfor ikke risiko for, at de indeholder farlige bakterier, hvis ikke de gennemsteges helt. Server dem med klassisk tilbehør som ketchup, sennep, agurk, tomat og løg.

 

Grillspyd

Somme tider glemmer man det mest oplagte. Grillspyd er den perfekte grillmad. Det er sjovt for både børn og voksne at forberede grillspyd og beslutte, hvad der skal på. Tomat, peberfrugt, løg og kylling af oplagt tilbehør. Men prøv også gerne med portobellosvampe, tofu eller andre former for anderledes mad. Næsten alt smager fantastisk efter en tur på grillen.

 

Frugt og grønt

Man tror det måske ikke, men faktisk er rigtig meget frugt og grønt velegnet til grillen. Hvorfor ikke prøve at grille jordbær, fersken eller andre af sommerens frugter? Et par minutter er nok til at give det en smule farve og vil fremhæve en dejlig smag. Frugterne kan for eksempel nydes med en kugle is. Mums!

Brød og flute

Varm gerne brød og andet tilbehør op på grillen for at give det en skøn smag og en sprød krumme. Her skal man dog holde sig til grillen, da brødet lynhurtigt kan blive sort og kedeligt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *