Vi elsker grillmad. Sommeren giver mange anledninger til at fyre op for grillen og servere noget lækkert til ganen. Gode saftige bøffer og pølser har vi alle styr på til grillmiddagen, men hvad skal vi have til? Det er altid det store spørgsmål. De fleste grøntsager egner sig faktisk fremragende til at komme på grillen, og faktisk får grøntsagerne en meget bedre smag efter at have været på besøg på grillen. Så hvorfor ikke supplere de lækre bøffer med nogle grillede grøntsager, mens der nu alligevel er gang i grillen?
Vær kreativ
Der er mange muligheder med grillede grøntsager, det handler blot om at være kreativ. Du kan eksempelvis skifte det hvide hotdogbrød ud med en udhulet squash, eller udskifte de hvide burgerboller med to portobellosvampe. Ikke nok med, at det lækkert, så er det også et meget sundere og næringsrigt måltid, og hvem har ikke lyst til et lækkert sundt måltid? Der er altså mange muligheder og mange måder grøntsagerne kan tilberedes på. De kan både marines med barbecue eller olie, grøntsagerne kan også grilles hele eller grilles som grøntsagsspyd.
Tilberedning af grøntsager
Hvilke grøntsager er bedst til grillen? og hvordan tilberedes de bedst? Det er blot nogle af de spørgsmål, som man kan være forvirret over, når man har sat sig for at forsøge at grille grøntsager. Grillede peberfrugter er en populær grøntsag på grillen, som passer eminent som tilbehør eller ovenpå bruschetta. Disse skal blot lægges på grillen indtil de er sorte, hvorefter du skal lade dem køle af og efterfølgende trække skindet af. En anden grøntsag som passer perfekt som tilbehør på grillen er asparges. Disse kan både grilles alene, eller du kan rulle enten bacon eller skinke omkring. Vi kender også alle de sprøde orange gulerødder, som vi gnasker løs af som snack eller mellemmåltid. Men disse egner sig faktisk utrolig godt på grill. Giv dem en gang olie, citronsaft og lidt salt, så er de eminente til en god grillbøf eller en svinekotelet.