Inspiration til lækker grillmad

Mangler du inspiration til dejlig grillmad, så kan du her se en række forslag til lækker mad, der egner sig perfekt til at blive grillet. Nederst i teksten finder du en kort gennemgang af forholdsregler og gode råd til en grillaften.

 

Laks pakket ind i alufolie

En skøn og saftig laks smager fantastisk efter en tur på grillen. Start med at salte laksen let og dryp den med frisk citron. For at gøre laksen lidt mere spændende kan man med fordel drysse et lag birkes henover. Det giver en utrolig dejlig smag. Laksen bør nydes med en frisk salat og iskold hvidvin.

 

Grillede pølser med kartoffelsalat

En skøn klassiker til grillen må være grillede pølser med hjemmelavet kartoffelsalat til. En kold kartoffelsalat passer perfekt til en lun sommeraften i haven og smager himmelsk sammen med de grillede pølser. Retten plejer at være et hit hos både store og små.

Grill dine grøntsager på spyd

Hvorfor ikke være med på vegetar-bølgen og droppe kødet for en stund. De fleste grøntsager får en meget sød og lækker smag efter en tur på grillen. For at gøre det sjovt kan man skære det grønne ud i små tern og sætte det på grillspyd. Suppler eventuelt med tofu eller en linsesalat for at få proteiner med i måltidet også. Grillede grøntsager er en skøn og sjov måde at få mere grønt ind i hverdagen.

Det skal du huske

Når du griller, er det en god ide at tage et par forholdsregler. Det er især fornuftigt at læse følgende, hvis du ikke er vant til at grille.

Når du griller kød, ryger der fedt fra kødet ned på kullet eller grillstenen. Fedtet fra kødet udvikler en røg med et meget stort tjæreindhold. Den tjærefyldte røg er kræftfremkaldende. Sørg derfor altid for at grillen er rengjort inden brug og læg gerne et stykke alufolie under kødet. Pas også på med meget høje temperaturer.

Derudover er et forklæde og grillhandsker et musthave. Der er ikke noget, der kan ødelægge en hyggelig aften som brændte hænder eller ødelagt tøj. Indkøb gerne et specielt sæt til grillsituationen for optimal hygiejne.

Sidst men ikke mindst bør man altid grille udendørs. Det kan være livsfarligt at grille indendørs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *