Guide: Find den bedste grill til dig

Noget af det bedste ved sommeren er, at grillsæsonen kan skydes i gang. Det betyder for mange, at det er tid til at tænde op for grillen hjemme i haven. Måske trænger din gamle grill til at blive skiftet ud, eller skal du for første gang investere i en helt ny grill? Uanset hvad dine grunde er, så finder du her en kort guide til valg af grill.

Kulgrill eller gasgrill?

Det første, du skal beslutte dig for, er, om du ønsker en gasgrill eller en kulgrill. Helt overordnet kan man sige, at en kulgrill er en gammeldags grill, der varmes op via kul. En gasgrill derimod er en nyere opfindelse, der siden omkring 2005 har vundet frem på det danske marked. En gasgrill minder mere om et komfur og tændes via en termostat. Varmeforsyningen er konstant, og en gasgrill er derfor hurtig at starte op, og det er nemt at regulere temperaturen. En kulgrill er til gengæld billigere og nemmere at vedligeholde. Mange sværger til deres kulgrill, da de oplever, at maden får en bedre smag på grund af røgen. Dette må dog være op til den enkelte at vurdere.

Størrelse på grillen

Hvor mange mennesker du skal grille til, har stor betydning for, hvilken størrelse grill du bør vælge. Hvis du tit har mange gæster til aftensmad, er det rigtig ærgerligt at skulle holde øje med grillen hele tiden, hvis der kun er plads til at grille en lille smule mad ad gangen. Derfor giver det mening at investere i en lidt større grill, hvis du ofte er vært for større forsamlinger. Skal grillen kun bruges engang i mellem til at lave lækker grillmad til de nærmeste, så er en lille grill ganske fin til formålet. Størrelsen på grillen skal naturligvis også passe til omgivelserne i haven.

 

Husk udstyr til vedligeholdelse

Selvom selve grillen er en investering i sig selv, er det godt givet ud at købe noget godt udstyr til at vedligeholde den. Køb gerne udstyret sammen med grillen, så du er klar til at gå i gang med karrieren som grillmester. Blandt det vigtigste udstyr bør nævnes en grillbørste. Den bruges til at fjerne madrester fra grillstenen. Et overtræk til grillen er også en rigtig god ide. Et grillovertræk beskytter grillen effektivt mod støv og snavs. Det er især nødvendigt, hvis grillen altid står udenfor.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *