Vi danskere elsker at grille, og det gælder ikke kun om sommeren. Med tiden er grillen blevet til danskernes form for udekøkken, hvor vi kan lave mad hele året rundt. Der er dog én ting, som de fleste forbinder med at grille, og det er en god bøf. Problemet er bare, at det for mange er en udfordring at få bøffen, ligesom man vil have den.
Grill din egen bøf
Tykkelsen
Tykkelsen på bøffen og fedtmarmoreringen har en betydning for både stegningen, men også smagen. Hvis man gerne vil grille ribeye eller entrecote bøffer, så kan det være en god idé, at de har en fedtmarmorering på omkring 3 centimeter.
To forskellige temperaturer
Der er stor forskel på gas- og kulgrill, men uanset hvilken type grill man har, så kan det være en god idé, at man laver to regulerede zoner. Det vil sige, at man laver et sted, hvor der er en meget høj varme og en med lidt lavere varme. Først lægges bøffen på området med den meget høje varme, da man derved laver stegeskorpen. Derefter lægges den over på det sted, hvor der er lidt lavere varme, for at færdigstege bøffen til det man foretrækker. På dette tidspunkt kan du trykke på bøffen, for at vurdere om den er rå, medium eller gennemstegt. Nogle kan mærke det på bøffens blødhed, imens andre kan se det. Hvis der er bloddråber på bøffen, så er den rød eller rosa inden i, men hvis der dannes en blodsø på bøffen, så er den medium.
Hviletidspunkt
Det er vigtigt, at bøffen får lov til at hvile både før og efter tilberedning, da dette har en effekt på smagen og saftigheden.
Hvis du hellere vil spise ude i Silkeborg
Hvis din bøf ikke bliver som forventet, eller du hellere vil overlade stegning til andre, så kan du vælge at tage på en hyggelig restaurant i Silkeborg.