Der er findes utroligt mange miljøsyndere i de fleste danske køkkener. Meget af det er ting, som de fleste ikke er klar over, er skidt for miljøet – og derfor får du her denne guide, så du kan gøre dit køkken mere miljøvenligt.
Brug bambus
Bambus er græssort og er en meget hårdfør afgrøde, som gror meget hurtigt. Bambussens egenskab til at kunne gro stort set overalt og overleve de fleste ting, samt dens kendetegn ved hurtigt at få nye skud, gør den til et af de mest bæredygtige og miljøvenlige materialer, der findes. Bambus kan bruges til stort set alt, som træ kan bruges til – bordplader, gulve og redskaber – og er derfor et rigtig godt alternativ til elementer af træ i hjemmet.
Send dit metal til skrot
Det meste metal kan genvindes, og det kan spare miljøet for rigtig meget CO2-udledning. Det betyder, at du, fremfor at smide metalaffald i skraldespanden, kan sende det til en skrothandler, som kan oparbejde og omsmelte det, så det kan bruges igen. Klik her for at læse mere, og for at finde ud af, hvor du kan aflevere dit skrot i nærheden af Esbjerg, Haderslev, Sønderborg, Tønder, Aabenraa og generelt hele Sønderjylland.
Undgå mikroplastik
Mikroplastik er bittesmå stykker plastik, som nærmest ikke kan ses med det blotte øje. Der findes mikroplastik i rigtig mange produkter, som man ikke tænker, at der er plastik i – eksempelvis er det mikroplastik, der får nogle produkter som tandpasta og opvaskemiddel til at skumme. De små stykker plastik ryger med ned i afløbet, og videre ud i havet, da filtrene i kloakken ikke kan fange dem – og ude i havet bliver de spist af fisk, som måske ender på vores tallerken. Der finde mange alternativer til produkter uden mikroplastik, så hold øje med miljømærket, næste gang du køber opvaskemiddel, tandpasta og så videre.