Sommeren er over os, solen skinner og lyse og lune sommeraftener er forude. Det betyder selvfølgelig grilltid, grillvejr og grillmad. Grillmad er ikke bare bunkevis af brankede grillpølser og hakkebøffer. Tilbehøret skal også have en stor del af æren for en vellykket grillaften. For hvem vil blot have kød, kød og atter kød? Der skal være noget tilbehør, som kan friske den ellers tunge grillmiddag op. Dette er salater et godt bud på.
Kartoffelsalat med avocado og chili
Vi kommer nok aldrig uden om den klassiske kolde kartoffelsalat, som vel nok er den mest brugte form for tilbehør til grillmenuen. Men selvom de fleste er vilde med den klassiske, må der gerne ske noget nyt engang i mellem, hvilket kartoffelsalat med avocado og chili kan være et godt bud på. Til 2 personer skal du bruge følgende ingredienser:
- 600 g nye kartofler, kogte og afkølede
- 1 stor moden avocado
- 1 dl. creme fraiche
- 3 – 4 spsk. citronsaft
- 1 fed presset hvidløg
- 1 nip tørret chilipulver
- salt og peber
Her skal du starte med at skære kartoflerne i store tern og derefter komme dem i en skål. Halvér derefter avocadoen og udhul kødet med en ske. Kom så avocadoen i en skål og tilsæt både creme fraiche og citronsaft og blend det til en cremet masse. Cremen kan du smage til med hvidløg, salt, peber og chilipulver. Herefter mangler du bare at vende cremen i kartoflerne, og at dine grillgæster sidder klar til at spise den lækre nylavede kartoffelsalat.
Mexicansk salat
Er du til krydderier, chili, lime, grill, sprøde og friske råvarer? Så er du helt sikkert vild med det mexicanske køkken. Et godt bud på en mexicansk inspireret salat, er en spidskålsalat med lime og chili. Til 2 – 4 personer skal du bruge følgende ingredienser:
- ½ grønt spidskål
- ½ lilla spidskål
- 2 gulerødder
- 1 bundt radiser
- 2 forårsløg
- 1-2 chilier
- Salt og peber
- Saft af 1-2 lime
- 2 dl friskhakket persille
For at lave denne salat skal du starte med at snitte spidskål, radiser og forårsløg. Herefter skal du hakke chilierne fint, og blande grøntsagerne sammen med chili og persille. Dette skal du vende i limesaft og krydr med salt og peber. Vupti så er salaten serveret.