Solskin, varme og lune sommeraftener kalder på grillmad. Grillen er fundet frem, støvet af og sidste års rester af ukendt oprindelse er endelig gravet væk. Du er nu så klar til sol, sommer og grillmad. Måske har du allerede været ved slagteren og tømt køledisken? Grill handler nemlig for de fleste af os om kød. Det grønne holder bare ikke, vi alle ved, at en tomat kan grilles, men det betyder absolut ikke, at den lækre saftige hakkebøf skal vie sin lune plads på grillen til fordel for tomaten. Dog sidder der sikkert også mange derude, der mener, at et halvt kilo kød er lige i overkanten, selvom det er super lækkert, og derfor gerne vil have sin bunke grøntsager til hakkebøffen også. Så der skal altså tilbehør til grillmaden, og det behøver slet ikke være så kedeligt som en grillet tomat eller en flad omgang icebergsalat. Det er faktisk muligt at mikse en salat sammen, som faktisk smager hæderligt i sammenkobling med grillet kød eller fisk. Det tager faktisk din grillmiddag til det næste niveau.
Knasende og sprøde
Vi kender alle samme dét, at salaterne til grillmaden både skal være sprøde, knasende og friske. Også skal de helst kunne laves i en fart, for hvem har lyst til at blive efterladt inde i køkkenet, mens grillgæsterne hænger ud på altanen, drikker kolde øl og hygger sig? Det er sommeren simpelthen alt for kort til. Så hold salaten helt enkel og lav den på forhånd. Nå men salater? Lad os se på det. Vi kan nok ikke komme uden om den klassiske kartoffelsalat, som vel nok er den mest brugte salat til grillsæsonen. Men den behøver faktisk ikke at være så klassisk endda. Du kan variere den klassiske kartoffelsalat med kylling og bacon, med blomkål eller med avocado og chili. Mulighederne er mange. Hvis du mangler et skud fra de varme lande vil auberginesalat med kikærter og knas sende dig til de varmere himmelstrøg. Den er anbefalelsesværdig til heftig krydret mad. Grillede, krydrede majskolber er også altid et hit for både store og små. Så er det ikke bare tid til at få skabt en mexicansk stemning, således du kan knappe en kold Corona op og få gnasket kolber i lange baner?