Dette valg står mange danskere overfor, når der skal investeres i en ny grill til haven. En kulgrill varmes op på gammeldags maner, nemlig via kul. Det tager tid og udvikler en del røg. Gasgrillen varmer op lynhurtigt via en termostat. Begge typer har dog sine fordele og ulemper. Her får du en kort oversigt over de to grilltyper.
Gasgrill
Gasgrillen begyndte at vinde frem i 2005 og findes nu i mange danske haver. Gasgrillen er bygget anderledes op end en kulgrill og minder mere om komfuret, som vi kender fra køkkenet. En gasgrill er nem at tænde op og bliver hurtigt varm. Temperaturen justeres via en termostat ligesom et almindeligt komfur. Det skyldes, at der hele tiden kommer varme til. En stabil varmetilgang gør det nemt at justere varmen. Generelt er en gasgrill en smule dyrere end en kulgrill, men det er nu ikke den store forskel. Den nye og moderne form for gasgrill er meget sikker at bruge, så det er også en fordel. Gasgrillen har dog gennem tiden modtaget kritik. Nogen mener ikke, at maden får den samme grillede og røgede smag, som man opnår i en kulgrill. Dette er dog noget, der må være op til den enkelte.
Fordel ved gasgrill: Nem og hurtig at tænde op
Ulempe ved gasgrill: Giver ikke kødet en røget smag
Kulgrill
Den klassiske kulgrill er den ældste form for grill. Som navnet antyder, varmes grillen op med kul. Mange holder meget af deres kulgrill, da den giver både kød og grøntsager en dejlig røget smag. Netop den smag de fleste forbinder med sol, sommer og dejligt grillvejr. En kulgrill kan fås i næsten alle prisklasser, men er i reglen billigere end en gasgrill. Kulgrillen er nem at holde ren på grund af dens simple opbygning. På en gasgrill skal man være langt mere omhyggelig, da fedtrester kan udgøre en stor brandfare. Den store ulempe ved kulgrillen er, at det tager tid for den at varme op. Man skal sætte minimum en halv time af til at varme kullet op. Og det kan nemt tage længere tid med en stor kulgrill. Herefter er varmen sværere at regulere end med en gasgrill, men det kan dog lade sig gøre.
Fordel ved en kulgrill: Maden bliver røget, hvilket giver en god smag.
Ulempe ved kulgrill: Man skal sætte minimum en halv time af til at varme kullet op inden brug