Sommer, sol og grillmad

0
413

Sommerdage og solskin betyder masser af dejlig mad på grillen, men ofte har vi en tendens til at sidde fast i det samme tilbehør til de grillede lækkerier. Mange af os mangler derfor inspiration til lækre salater og grønt tilbehør, hvilket derfor er dette det i følgende vil handle om. Vi kommer ikke uden om det – grillmad og coleslaw hører bare sammen. Et alternativ til den klassiske coleslaw er sommerudgaven med æble og vindruer drysset med saltristede græskarkerner. Vi kan heller ikke komme uden om den klassiske kolde kartoffelsalat, som vel nok er den mest brugte form for tilbehør til grillmaden. Et alternativ til denne kunne være kartoffelsalat med blomkål, hvor kartoflerne får følgeskab af dampet blomkål. En anden variation af den klassiske kartoffelsalat er en kartoffelsalat med kylling bacon. Den er super lækker på en lun sommeraften og passer perfekt til grillet grønt. Kyllingen kan jo altid undlades, hvis der er kød på grillen.

 

Salater til grillmad

Salater til grillmad skal være friske, sprøde og gerne knasende. Også skal de allerhelst kunne laves i en fart. For hvem gider at blive efterladt i køkkenet, mens de andre hænger ud på terrassen og drikker kold rosé vin? Det er sommeren simpelthen alt for kort til. Et bud på en lækker og nem sommersalat du kan lave i en fart er auberginesalat med kikærter og knas. Denne salat sender dig ovenikøbet til de varmere himmelstrøg for en kort stund. Den er velegnet i selskab med krydret kød, eksempelvis oksekød og lam. Du kan også blive i Danmark og tage en tur i det danske land og i baghaver og finde ribs. Lilla spidskålsalat med ribs er både en fryd for ganen og for øjet. Denne salat er velegnet til både oksekød og kylling. Hvis kødet på grillen er fed fisk vil en spidskålsalat med rygeost og radiser være et godt valg. Denne salat er specielt god med nye kartofler.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here